Åka hundspann i Järvsö

Lassekrogs Gästgiveri erbjuder något utöver det vanliga: Att bli en del av flocken och färdas med hundspann.

Ett med naturen
Naturen i vinterskrud är sagolikt vacker och det finns en nästan meditativ tystnad när man färdas fram genom landskapet i hundspann. Den enda man lyssnar på är naturen själv tillsammans med flockens mjuka tassar och hundars andetag. I många hundra år har människor färdats över snö och is på detta vis, så det är lika mycket en upplevelse av natur som av kulturarv och historia.

Med flocken som ylar mot stjärnhimlen
Stäng av mobiltelefonen och var en del av flocken. När man åker hundspann i Järvsö får man också chansen att sitta vid en lägereld medan de varglika hundarna vilar eller ylar mot stjärnorna. Det blir ett minne att bära med sig för resten av livet.

Hundarna är vänliga och personliga individer, som fått chansen att leva ut just det som de är framavlade att göra och som deras stamfäder gjort i över 400 år.

Bra att veta
För den som vill åka hundspann finns olika varianter att välja på. En kortare tur på 2,5 timme, med sig får man såväl en guide som en kaffekorg. Väljer man istället alternativet som tar mellan 5 och 6 timmar ingår även en varm lunch ute i naturen.