Cykla dressin på Dellenbanan

Under utflykter och semestertider är det roligt att få chansen att upptäcka något nytt. Ibland måste man inte ens resa särskilt långt för att få den möjligheten. Cykla dressin är just en sådan grej som kan förgylla vardagen med det lilla extra, och som skapar ett minne för livet.

Dellenbanans sköna omgivning
Att cykla dressin på Dellenbanan är en upplevelse utöver det vanliga. I makalös vacker omgivning njuter man av en glittrande sjöutsikt . Man upplever även spänning när man trampar sig fram över hisnande broar och genom långa mörka tunnlar. I hela 54 kilometer kan man cykla på järnvägen som ligger mellan Hudiksvall och Hybo.

Att tänka på när man ska cykla dressin
En enkeldressin väger nära 70kg och en tandemdressin någonstans runt 110kg. Även om en dressin är smidig nog att trampa även för barn (om de når ner till pedalerna) så behövs det en eller två vuxna att lyfta eller korrigera dressinen under turen. För att hyra dressin på Dellenbanen är minimiåldern 16 år.

Den som vill ha med sig en hund eller katt bör lättast ta med en transportbur för färden. Det är på egen risk som husdjuret följer med. En dressin har förhållandevis lång broms- och stoppsträcka och tillsammans med den tunga vikten så finns det flera viktiga säkerhetsaspekter att tänka på.

Glöm inte att ta med vatten att dricka, skydd mot eventuellt gassande sol och ta med badkläder för ett efterlängtat dopp längs vägen. Sen är det bara att njuta av upplevelsen. Vill man säkerställa ett specifikt datum för sin dressincykling rekommenderas att man först kontaktar Dellenbanans vänner och bokar.